18 Temmuz 2016 Pazartesi

Yazılım Test Yöntemleri Karşılaştırma


Yazılım testi,programda oluşacak hataları önceden tespit etmeye ve müşteri tesliminden önce ürünün kalitesinden emin olmak amaçlı yapılan işlemlerdir.
Yazılım test yöntemlerinden iki tanesi üzerinde durmak istiyorum.Bunlardan ilki kara kutu testi.Kara kutu testi adıyla özdeşleşen bir test yöntemidir.Bu yöntemde derlenmiş kod üzerinden test yapılır.Yani programın iç yapısı hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirmez.En çok kullanılan test yöntemi olmasının sebebi de kodun işleyişi ve yapısına inmeden yapılmasıdır.
Bahsetmek istediğim ikinci test yöntemi ise,beyaz kutu testidir.Bu test tekniği kara kutu testinin tam tersidir diyebiliriz.Yani kara kutu testi uygulamanın iç yapısıyla çok ilgilenmezken,beyaz kutu testi ise kodun test edilmesidir.Bu sebeple,beyaz kutu test tekniği saydam kutu testi diye de adlandırılır.
Bu iki yöntem daha ayrıntılı incelenebilir,fakat ben basitçe iki teknikten bahsederek,aralarındaki ayrımı vurgulamak istedim.


2 yorum:

  1. Yazilarinizi heyecanla bekliyorum aydinlatici bilgileriniz ve paylasimlariniz yol gisterici yureginize saglik saygilarimla...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için çok teşekkürler..