29 Mayıs 2015 Cuma

ÖNCE BEN ANONSU



Uçak yolculuğu yapan herkesin dikkatini çeken bir uyarı vardır.Benim dikkatimi en çok çeken ''oksijen maskelerini önce kendinize sonra çocuğunuza takınız'' içerikli anonstur.Ne kadar bencilce,biz Türk kadınlarının fedakar yapılarına ne kadar da aykırı...
    Aslında hep bu yüzden kaybetmiyor muyuz?Önce annem,önce babam,önce eşim,önce çocuklarım diyoruz hep!Peki biz hayatımızın neresindeyiz?Hayatımızın neresinde önem arz ediyoruz?
Şöyle düşünün,siz hasta olsanız veya ruhsal çöküntü yaşasanız yani siz iyi olmasanız kendinizden önce önem verdiğiniz varlıklara bir faydanız olur mu?Tabiki hayır!Eğer biz iyiysek yanımızdakilere yardım edebiliriz.Kendize ne kadar iyilik yaparsanız aslında sevdiklerinize o kadar iyilik yapmış olursunuz.Etrafınıza bir bakın mutsuz anneler,mutsuz eşler,mutsuz çalışanlar...Bunun tek sebebi kendisini boşvermiş ''FEDAKAR''insanlar.Fedakar olmak kendini boşvermek midir?ASLA.
    Gün içinde şunu devamlı söyleyin kendinize;ben ne kadar iyiysem,sevdiklerim o kadar iyi...Eminim ki hayat sizin için ve çevrenizdekiler için daha güzel olacak!Yani oksijen maskelerini önce kendize takınız ;)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için çok teşekkürler..